maandag 2 mei 2011

Proef de Chateau Petrus

Chateau Petrus - Pomerol
Een van de meest populaire plaatsen in Frankrijk als het gaat om wijn te maken is Chateau Petrus, in het Bordeaux wijngebied. Dit district is maar klein van bevolking en heeft een beperkte productie van rode wijn, die vrijwel geheel uit Merlot druiven bestaat.

Chateau Petrus - Pomerol

Chateau Petrus wordt algemeen beschouwd als een uitstekende wijn en bekend als de leider van het trio van Pomerol wijngebieden. Samen met Le Pin en Ch√Ęteau Ausone worden ze beschouwd als de duurste wijnen ter wereld.

De wijngaard van Petrus is bijna 11,4 hectare en is gelegen aan het oostelijke deel van de Pomerol. De druiven hier zijn voor 95 procent Merlot en de resterende 5 procent is Cabernet Franc.

Chateau Petrus gemaakt van Merlot druiven

Sinds Chateau Petrus een van de duurste wijnen ter wereld is, willen veel wijnliefhebbers echt proeven van deze wijnsoort, gemaakt van de beste druiven van Frankrijk. De druiven worden geplukt in de namiddag, om ervoor te zorgen dat de ochtenddauw al verdampt is, dit om verlies aan kwaliteit te voorkomen.

Iets anders is dat de samenstelling van bodem en ondergrond bij Petrus bijna uitsluitend klei is. Dit soort van bodem, is het meest geschikt voor de Merlot druiven, reden waarom bijna 95 procent Merlot druiven zijn. Chateau Petrus meer dan het proeven waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten